ADOBE ILLUSTRATOR VS COREL DRAW HANGİSİ DAHA Yİ? (ilustrator mü corel mi, ilustrator vs corel)



#Tasarımcıdayı #Corel #Illustrator “Corel veya Illustrator” Sizce Hangisi Daha yi? Birçok firmada veya freelance alışanlar arasında ikiye ayrılmış bir konuya değiniyorum bu video ile; Program Corel mi Illustratorı mı? Doğal olarak ikiside kendi alanında ve kullanım yerlerine göre değişiklik gösterecek ekilde profesyonel programlar. Ancak dediğim gibi bu tamamen sizin kullanacağınız alana göre farklılık gösterecektir. Ancak bu video ile elimden geldiği kadar sizlere ikisi arasında gibi farklar olduğunu, seni ve eksilerini dile getirdim. Umarım sizin için faydal ve açıklayıcı olacaktır. Yorumlarınızı bekliyorum, sizce hangisi; Ilustrator corel yada? KANVAS TABLO MOCKUP’I BU ADRESTEN NDİREBİLİRSİNİZ: ~ 🤝 Sponsorluk/İş Birliği: tasarimcidayi@yandex.com ️ letişim/Tasarım Hizmeti: ~ Sosyal Ağ Discord: Telegram: Instagram: TikTok: Forum Destek: Grafikler: 1 ️ Video Seri Mailleri Ambalaj Hileleri: ambalaj@tasarimcidayi.com Sektörün Gariplikleri: gariplik@tasarimcidayi.com Saçma lanları: ilan@tasarimcidayi.com Dolandırıcılar: adiler@tasarimcidayi.com Shop @tasarimcidayi.com Etiketler: ilustrator vs corel illustrator corel draw corel illustrator dan corel illustrator mü corel mi corel vs ilustrator corel mi illustrator mu coreldraw adobe illustrator .

source

25 thoughts on “ADOBE ILLUSTRATOR VS COREL DRAW HANGİSİ DAHA Yİ? (ilustrator mü corel mi, ilustrator vs corel)

  1. Videodan anladığım vizyon sahibi tasarım stüdyosu ve ajanslarına ihtiyacımız varmış… Ajanslar sadece illustrator kullanan kişi istiyorlarsa, olayın programda değil kişide bittiğini bilmiyorlar demek ki. Ben iki programı da kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim, olay programda değil, o programı kullanan kişinin bilgi, tecrübe, yetenek ve sanatsal yaratıcılığı önemli olan. Bu ister corel olsun ister illustrator. Birini bilen sanatçı diğerini bilen esnaf gibi bir algı (oluşmuş). komik

    Corel ile yapılan tabela dükkanı örneklerinden bazıları,

    https://www.youtube.com/watch?v=IbzGFSCBCjc

    https://www.youtube.com/watch?v=T7np9MFl-So

    https://www.coreldraw.com/en/learn/gallery/

    Kendi bildiğimiz programı en iyi program zannetmeyelim. Ara Güler ne demişti "En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı"

  2. Reklamcı tabelacı olarak her ikisinide kullanmaktayım herikiside kullanışlı corelde program arası sorun ları ben yaşamıyorum corelde hazırladıgım bir çalışmayı .ai formatında kaydetip illustrator açıp diledigimi yapıyorum corel pratik daha cana yakın 😀

  3. Konular ve anlatım cok güzel bende kanalımda corel videolarına başladım büyünce sizin gibi olacağım 😀

  4. önemli bir iki fark daha var : Corel, Aİ dosyalarını açar, Aİ corel dosyalarını açmaz. Corel dosyalarının ön izlemelerini Windows'ta görebilirsiniz, Aİ dosyalarının ön izlemeleri için ya yanına foto koymalısınız ya da sagethumbs tarzı program kurmalısınız. Bazıları Aİ'de çalışmalar daha kaliteli demişler ama kalite programdan değil, kullanıcıdan kaynaklanır.

  5. Kişinin yönelimine , calistigi yere ve yaptigi ise göre degişir.Birbirlerine göre farkliliklari olsada ikisindede istediginiz vektörel cizimi cikarabilirsiniz ama Illustratorun en belirgin avantaji adobenin diger programlariyla entegre olup adobe programlarina cabuk adapte olmanizi saglamasidir.

  6. İmalat sektöründe corel kullanılır. İnşaat tan baskıya basımdan cnc ye . Yani işi fiziksel olarak elinize alacağınz her çalışma Corel de olmalı. İllustrator işleri sanalda kalıyor. İmalata dönük çalışılmıyor. Daha sanatsal işler için. Sonuç: Her ne kadar ai daha artistik arayüzü tatlı da olsa corel çok daha hızlı kolay ve pratik. Özellikle imalat ise olay ( hangi, sektör olduğu önemli değil) corel kullanılır. Ben ai yi zevkine corel i ise profesyonel işlerde kullanıyorum. Sadece ai de bir tasarım renklendirme yapıldıysa zaman zaman corel de o efektleri açmak sorun yaratıyor.

  7. Ai kullanırken işe girdiğimde sadece çörek istedikleri için şuna çörekse nefret ede ede yapıyorum işimi

  8. Güzel video olmuş.. Eline diline sağlık.. Yılların tecrübesiyle benim naçizane fikrim şudur: Ey grafiker arkadaşım, haftada 7 gün mü var? e var! O zaman Adobe serisine haftanın 6 günü vakit ayır ve inciğini cinciğini öğren ustası ol ama haftanın o yapayalnız kalmış biricik gününde de otur biraz Corel çalış.. elin mi kırılır? İkisini de bil kuzum.. çok çizen değil çok kurcalayan bilir.. Kurcala.. herşeyi kurcala.. araştırmacı ol.. tembel olma.. herşeye ilgin olsun.. kullanmasan da bil.. bir fikrin olsun.. kavgacı olma.. bütünleyici ol.. itici olma.. kucaklayıcı ol.. Hadi bakalım.. hayatta başarılar tüm grafiker adaylarına.. Sevgiler.. Ben kaçar..

  9. ÇOOOOK BÜYÜK bir sorunum var Tasarımcı Dayı. Bir kitapçık var daha önce Illustratorda yapılmış. Bende de Corel var 25 senelik kullanıcısıyım. Adamlardan bana Illustrator'de hazırladıkları dergiyi Corel'e çevirip atın dedim. DEDİM de….. Nasıl olacak? Bi yardım lütfen tasarımcı dayı.

  10. hem corel draw hemde illustrator kullandım uzun yıl corel draw mac için kullanmak mümkün. ikiside vektör tabanlı bu doğru ama ayrılan kısım şurda CNC makinaların yazılımında genellikle corel draw kullanılır. sebebi çalışma alanı geniç ve corelde boyutlama özelliğinin olması. şunu söylim iyi bir tasarımcı olsanız bile örnek veriyorum totem tasarladınız bunun iş akışını ve tekniğini bilmek zorundasınız kullanılan malzeme malzemelerin farika çıkış ebatı vs. bunun için teknik ve ölçekli çalışmak zorundasınız. bu yüzden imalat kısmında corel draw kullanılır. bir diğer konu diğer programlarla ilşkisi farklı formatlarda kaydederek bu sorunu kolaylıkla çözümlene bilir. illustratorde yapcağın herşeyi corel drawda yapmak mümkün. o yüzden bence corel draw 1 adım önde benm için.

  11. Adobe'den şaşmam abi sonuçta after effects ve premier pro da kullandığım için entegreli çalışabiliyorum+adobe programlarının herhangi birisini öğrendiğimiz zaman ikinci bir adobe programını öğrenmemiz çok daha kolay oluyor çünkü arayüzü ve araçlar birbirine çok yakın

  12. Ben matbaa ajansı olarak yıllarca FreeHand kullandım (genç arkadaşlar bilmeyebilir) Adobe bu programı satın alıp öldürdükten sonra Illustratöre geçtik haliyle Mac kullandığımız için Corel bize hep yabancı kaldı, ama bazı fason baskı merkezleri hala ısrarla hazır dökümanı bile Corel olarak istiyorlar bizde İllustrator de yaptığımız çalışmayı PDF e daha sonra Corele çevirmek zorunda kalıyoruz bu yüzdendirki Corele gıcığım Gençlere tavsiyem geniş düşünsünler Adobe Illustrator kullansınlar.

  13. İkiside çok iyi programlardır ikisiyle de aynı işi aynı kalitede yapabilirsiniz Aİ nin en büyük avantajı Adobe nin diğer programlarıyla uyumlu çalışması ve Mac lerde kullanılıyor olması Corel'in avantajı ise kullanım seriliği ve pratikliğidir mesela Corelde seri bir şekilde yapılan bir çok işlem için ai de dıdının dıdısına girmek gerekir.

  14. İki programa da hakimim. Corel daha kolay AI de amelelik yaparken corel bi kisayolla yapabiliyor mesela. Kotu tarafi cogu icerik Ai ile yapildigi icin ai efektleri corelde sorun cikartabiliyor. Programin cokmesine neden olabiliyor. Aslinda corel daha rahat kolay ve hizli ama sektor ai sevio. Programlarin birbirine ustunlugu yok corel de yapip ai de yapamicaniz veya ai dd yapip corelde yapamicaniz bisey yok. Hatta corel de daha buyuk calismalar yapilabiliyor videoda da soylendigi gibi

  15. Tebrikler bu videonuzla kitleyi corelden uzaklaştırmış oldunuz illüstratör programının corele olan artisini iyi anlatmışsınız corele gelince hiç adil davranmamissiniz üstüne bir de Corel kullananları yermissiniz sadece tabelacilar yada basit şeyler tabiri kullanmisiniz halbuki illüstratör de yapıp orda yapamayacağınız hiç bir şey yok k.bakmayin ama sizin kullanmadiginiz bir programı eleştirmek çok saçma yorumları okudum başkalarından bilgi alaraktan konusmussunuz bir de beni arayın ben size anlatayım diğer gün illüstratör programını yan tarafa alır corelle devam edersiniz ama ne yazık ki sizin gibiler piyasada coreli ezik gösterdiği için milletin kafasını karıştırıyor

  16. 3:07 beklediğim cevap değildi…Ben öğrenciyim ve öğrenme aşamasındayım şuan ve onun üzerinden 0 tl kazandım para kazansam gider alırım mecburen crack kullanıyom

  17. Corelin en öne çıkan özelliği her işi acabiliyor olması buna illüstratör photoshop işleri de dahil

  18. İkisini de uzun yıllar kullandım. Corel Draw'ıun vektörel çizim yaparken bir kaç pratik özelliği var. Illustrator'da bir tek vektörel çizim yaparken aynı tadı alamadım. Onun dışında diğer her konuda illustrator'u tercih ederim. ( diğer adobe uygulamaları ile entegre oluşu, arayüzün bana göre daha güzel olması, daha stabil oluşu, iş alanı olarak daha elit fırsatlar sunması vs. gibi avantajları çoğaltılabilir)

Leave a Reply

WeCreativez WhatsApp Support
Mau order atau ada yang mau ditanyakan?, Chat langsung aja sama Admin.
? Hallo, ada yang bisa dibantu ?